Πέτρος Κόκκαλης – Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά

Με δικά μου λόγια

steps-profile
Για τον Πειραιά στην Ευρώπη

«…Είναι κοινός τόπος σε όλη την Ευρώπη ότι οι τοπικές εκλογές είναι οι σημαντικότερες γιατί μέσα από αυτές μπορείς να επηρεάσεις την καθημερινή σου ζωή και πρέπει να μπούμε και εμείς σ αυτό το πλοίο. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει να φανταστούμε έναν Πειραιά σύγχρονο και ευρωπαϊκό και για αυτό άλλωστε δεν έχουμε καταφέρει ούτε να το κυνηγήσουμε ούτε να το εφαρμόσουμε. Εχουμε μία απορροφητικότητα στο Δήμο της τάξεως του 8% και μια τάση ν’ αναβάλλουμε πράγματα συνεχώς. Δεν βλέπω κανένα μακρόχρονιο όραμα και σχεδιασμό. Καταλαβαίνω ότι πολλοί από εσάς αισθάνεστε μια σχετική ασφάλεια με το να είναι κάπως καθαρή η πόλη και τα πράγματα υπό έλεγχο, αλλά νομίζω πως αυτό δεν καλύπτει πια τις φιλοδοξίες του Πειραιά και των Πειραιωτών. Εμείς δεν υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τον Πειραιά την ομορφότερη πόλη, αλλά σας υποσχόμαστε ότι θα δουλέψουμε όλοι μαζί ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε αλλαγή και πρόοδο σε αυτή την πόλη..»

 

Για τον Δήμο

ktg
«…Χρειάζεται φαντασία και να έχεις δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα γιατί τότε ξέρεις ότι ο μόνος τρόπος για να πετύχεις είναι να ικανοποιήσεις τον πελάτη σου και πελάτης στο Δήμο είναι ο δημότης, ο οποίος έχει ανάγκη από δουλειά και ποιότητα ζωής. Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις αυτά τα πράγματα. Μάλλον πάρα πολύ αφού δεν γίνονται τόσα χρόνια. Εμείς θα το προσπαθήσουμε. Έχουμε εκτεθεί επειδή αισθανόμαστε την ανάγκη να βοηθήσουμε αυτή την πόλη που μας έχει δώσει τόσα πολλά και επειδή όλοι πιστεύουμε πως είναι καιρός να συμμετέχουμε στα πράγματα και να αλλάξουμε ότι δεν μας αρέσει…»

 

Για τον Πύργο

«…Στον πύργο επισκέφτηκα το κέντρο της Unesco, στον πρώτο όροφο, όπου οι άστεγοι του Πειραιά μπορούν να φιλοξενηθούν να βρουν ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη και μέσα από προγράμματα να πάρουν και επαγγελματική εκπαίδευση. Ο Πύργος λοιπόν είναι παντελώς ακατάλληλος, είναι εγκαταλειμμένος για 40 χρόνια, οι εγκαταστάσεις εξαερισμού δεν υπάρχουν, τα πατώματα είναι όλα από αμίαντο και τα μισά παράθυρα λείπουν. Μια κατάσταση άθλια. Μια κατάσταση που εμείς έχουμε αποφασίσει, και πολύ γρήγορα, να κατεδαφίσουμε. Και θα τον κατεδαφίσουμε πανηγυρικά ακριβώς για να εξορκίσουμε αυτά τα 40 χρόνια ανυπαρξίας, αβεβαιότητας και στασιμότητας και να σηματοδοτήσουμε μια νέα αρχή δημιουργίας. Θα δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κτήριο που θα σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Αυτό που χρειάζεται αυτή η πόλη είναι μια νέα ελπίδα και μια νέα αρχή…»

 

Για τη Ράλλειο Σχολή

ralleios
«…Η Ράλλειος είναι μια Πειραϊκή ιστορία στασιμότητας και το κλασικό παράδειγμα των πραγμάτων που πρέπει να αλλάξουν. Προσωπικά, θα προτιμούσα στη Ράλλειο να πάει το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Θα προτιμούσα ζωντανούς νέους ανθρώπους στο κέντρο της πόλης και μία λειτουργία εκπαιδευτική…»

Για τη Μεταφορά δικαστηρίων

«…Τα δικαστήρια με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να φύγουν από τον Πειραιά. Μια πόλη δίχως δικαστήρια είναι μια πόλη δίχως δικαιοσύνη. ..»

 


Για το Πολιτιστικό κέντρο Κωσταράκου

«..Παλιά ήταν μια παρατημένη βιομηχανική μονάδα, σήμερα είναι μια παρατημένη πολιτιστική μονάδα. Δεν έχει νόημα να κάνουμε πράγματα αν δεν τα κάνουμε με τρόπο δημιουργικό που να προσφέρει στην πόλη. Έχουμε πολλές ιδέες και πολλά πράγματα που χρειάζεται να γίνουν. Και εγώ και ο συνδυασμός αλλά και οι πολίτες δεν ανέχονται πια αυτή τη διοίκηση. Δεν ανέχονται να είναι στα αξιώματα και να τα χρησιμοποιούν, να μην πω για ίδιον όφελος, να μην πω για πολιτική ματαιοδοξία, αλλά τα χρησιμοποιούν με τρόπο που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κόσμου…»

petros-moralis
Για τον Πειραιά στον 21ο αιώνα

«…Πρέπει να γίνουμε μία κανονική ευρωπαϊκή πόλη αν το θέλουμε. Στο Δήμο Πειραιά έχουμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη. Για να το κάνουμε πράξη όμως χρειάζεται να συμμετέχουμε όλοι –δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε πράγματα για εσάς αν εσείς δεν τα απαιτείτε και δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα για εσάς αν δεν τα κάνουμε μαζί σας. Εσείς είστε οι άνθρωποι που θα μας οδηγήσετε, θα προτείνετε, θα συνδράμετε και θα είμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη διαδικασία. Αλλιώς δεν γίνεται…»

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail