Πέτρος Κόκκαλης – Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά

Οι απόψεις μου μέσα από τα Media

nooz
“Το μοντέλο που προτείνουμε για τον Πειραιά, δεν έχει δοκιμαστεί στον Πειραιά. Αυτό που με εμπνέει και νομίζω ότι εμπνέει και όλους τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάμε είναι ότι αισθανόμαστε ότι έχει φτάσει η ώρα στην Ελλάδα, που δίνεται η ευκαιρία σε ώριμους ανθρώπους να συνεργαστούν για τα απλά και τα λειτουργικά και καθημερινά χωρίς να έχουν το βάρος της κομματικής δέσμευσης.”

“Τώρα που μου δόθηκε η δυνατότητα και μου είπε ο Γιάννης Μώραλης ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι για τον Πειραιά, αισθάνθηκα ότι μπορώ να προσφέρω και πιστεύω ότι όποιος μπορεί να προσφέρει, οφείλει να το κάνει γιατί αλλιώς ποιος άλλος θα το κάνει για σένα;”

Δειτε το πλήρες άρθρο εδω.

fortune

“Στόχος μας είναι ο Πειραιάς να γίνει ένα ίσως από τα σπουδαιότερα παγκοσμίως κέντρα ναυτικής και θαλάσσιας ανάπτυξης και καινοτομίας. Γι’ αυτό ξεκινήσαμε τον διαγωνισμό Blue Growth Piraeus, ο οποίος για πρώτη φορά δίνει την ευκαιρία σε νεοφυείς επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη θαλάσσια οικονομία να αναδειχθούν. Θα το προχωρήσουμε είτε εκλεγούμε είτε όχι, γιατί πιστεύουμε ότι ο Πειραιάς έχει την ικανότητα και το ταλέντο.”

“Επί της αρχής, το λιμάνι ως δημόσια περιουσία δεν μπορεί να λειτουργήσει μακριά από την πόλη στην οποία εδράζεται. Δυστυχώς, η σχέση μεταξύ λιμανιού και πόλης δεν είναι στενή, αλλά βεβαίως αυτό δεν είναι το μοναδικό παράδοξο στον Πειραιά. Υπάρχουν ουρανοξύστες που στέκονται άδειοι σαράντα χρόνια, υπάρχουν αθλητικοί χώροι που είναι παρατημένοι, υπάρχει γενικά μια νοοτροπία αναβλητικότητας, που θα τη χαρακτήριζα τραυματική για την πόλη.”

Δείτε το πλήρες άρθρο εδω.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail