Πέτρος Κόκκαλης – Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά

Πρωτοβουλιες – PireUp

Ιδέα που γεννήθηκε από την βαθιά μας πεποίθηση ότι η νέα γενιά κρατάει το μέλλον στα χέρια της, το PireUp είναι μία πρωτοβουλία για την αναζωογόνηση του Πειραια και την μεγιστοποίηση του μεγάλου της πλεονεκτήματος, της μοναδικής του φυσικής θέσης σαν ένα από τα μεγαλύτερα και στρατηγικότερα λιμάνια στον κόσμο.

Το PireUp στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των εμπορικών δυνατοτήτων που εδρεύουν ή σχετίζονται με τον Πειραιά. Στόχος, να παρέχει δυνατότητες σε άτομα αλλά και νέες ιδιωτικές επιχειρήσεις, με δεσμούς στις τοπικές κοινότητες, να φέρουν σε πράξη ευρηματικές και δημιουργικές ιδέες που θα ωφελήσουν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Απώτερος στόχος και αποτέλεσμα τέτοιων πρωτοβουλιών θα είναι η παραγωγή εισοδήματος για την πόλη και τους κατοίκους, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και η γενικότερη ωφέλεια και αναζωογονηση της τοπικής κοινωνίας. Στόχος μας είναι το PIreUp να χρησιμεύσει τόσο ως μια πλατφόρμα ενημέρωσης για τους δημιουργικούς και φιλόδοξους επιχειρηματίες, αλλά και ως ένας τρόπος να γνωρίσουν και να καταλάβουν καλύτερα τις ανάγκες και τις δυνατότητες αυτής της ζωντανής πόλης με την περίσσεια ενέργεια και την στρατηγική θέση στην Μεσόγειο.

Η επιχειρηματικότητα είναι μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα στις περιόδους ύφεσης. Το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης και όχι μόνο χρειάζεται κίνητρα και ενθάρρυνση, πρακτική και θεσμική υποστήριξη, ένα υγιές περιβάλλον για να αναπτυχθεί. Το PireUp, σαν τοπική πρωτοβουλία θέλει να αποτελέσει την βάση για την εκκίνηση νέων ιδεών και νεώτερων ανθρώπων, που ενδεχομένως αισθάνονται αποκομμένοι και χωρίς τις δυνατότητες ή την βοήθεια που χρειάζεται για να λανσάρουν μια επιχειρηματική πρωτοβουλία ή ιδέα. Lets Start Pireaus Up!!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail