Πέτρος Κόκκαλης – Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά

Χαιρετισμός

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, γεια,

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1970. Σπούδασα Ιστορία στο Hampshire College της Μασσαχουσέτης και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Harvard. Είμαι Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη και διετέλεσα Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Athens Information Technology με δράση κυρίως την έρευνα και την εκπαίδευση στην υψηλή τεχνολογία.

Παράλληλα δραστηριοποιούμαι ενεργά σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και είμαι Συνιδρυτής και Γενικός Γραμματέας της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΗ με έμφαση σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για παιδιά καθώς και συνιδρυτής  στο πρόγραμμα εκκίνησης και υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων Aephoria με στόχο τη δημιουργία εταιριών με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Για 20 χρόνια εργάστηκα στον Ολυμπιακό. Είμαι πατέρας δυο παιδιών, του Σωκράτη και της Σοφίας.

Κατεβαίνω σε αυτές τις εκλογές ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό Πειραιάς Νικητής, επειδή αγαπώ αυτή την πόλη και πιστεύω ότι μπορώ, μαζί με αυτή την ομάδα, να βοηθήσω να γίνει καλύτερη, σύγχρονη και φιλική προς τον δημότη. Κυρίως πιστεύω ότι στη σημερινή κατάσταση όποια και όποιος αισθάνεται ότι μπορεί να προσφέρει, οφείλει να το κάνει. Όλα ξεκινούν με τη συμμετοχή. Η επαφή μου όλο αυτό το καιρό με την κοινωνία του Πειραιά, μου έδειξε, ότι αποτελείται από ανθρώπους που θέλουν να δουν την πόλη τους να αλλάζει να αναμορφώνεται, να αποκτά χρώμα, ζωή και ευκαιρίες προόδου.

Κάθε Δημοτική Αρχή οφείλει να εργάζεται αποφασιστικά και αδιάκοπα για την κάλυψη των βασικών αναγκών μίας πόλης, αλλά πάνω απ’ όλα για το δικαίωμα των ανθρώπων της στην εργασία και την δίκαιη μεταχείριση. Χρειάζεται να μπορεί να προσφέρει ένα όραμα δημιουργίας, καινοτομίας και πολιτισμού που βοηθά στην εξέλιξη της πόλης και στη συνοχή της κοινωνίας. Ο Πειραιάς που αγαπάμε έχει ανάγκη και τα δύο.

Ήδη, δημιουργήσαμε την εφαρμογή PIReapp για smartphones iPhone & Android, μια καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα για την καταγραφή και διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών, με απλό και διαφανή τρόπο, ώστε να προσφέρουμε λύσεις με σύγχρονα εργαλεία προκειμένου οι Πειραιώτες να συμμετέχουν ενεργά και χωρίς γραφειοκρατικές δυσκολίες στη λειτουργία της πόλης. Ενώ ανοίγουμε το διαγωνισμό Blue Growth Piraeus, για τη θαλάσσια οικονομία ο οποίος πραγματοποιείται για πρώτη φορά  στην Ελλάδα.

 

Σας ευχαριστώ

Πέτρος

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail